wideo
1 / 155
COVID-19 zwiększa ryzyko rozwoju cukrzycy | Puls Medycyny
data publikacji: 14.07.2022
Osoby, które przechorowały COVID-19, są bardziej narażone na rozwój cukrzycy – wynika z badań, przeprowadzonych w USA i Niemczech na grupie ponad 180 tys. pacjentów. Ryzyko to wzrastało wraz z natężeniem objawów choroby i największe było u pacjentów hospitalizowanych z powodu zakażenia SARS-CoV-2 lub przyjętych na oddział intensywnej opieki medycznej. Subskrybuj kanał Puls Medycyny: https://www.youtube.com/channel/UCuPo1xzLMXkt6T6IS241iZA?sub_confirmation=1 ↓↓ Więcej Informacji ↓↓ https://pulsmedycyny.pl/covid-19-zwieksza-ryzyko-rozwoju-cukrzycy-po-przechorowaniu-warto-sprawdzic-glukoze-we-krwi-1148085 Chcesz wiedzieć więcej zajrzyj na https://www.pulsmedycyny.pl/ Zapraszamy na nasze inne kanały mediów społecznościowych: Instargram: https://www.instagram.com/pulsmedycyny/ Facebook: https://www.facebook.com/pulsmedycyny/ Twitter: https://twitter.com/Puls_Medycyny Linkedin: https://pl.linkedin.com/company/puls-medycyny